Пиле със сладко-кисел сос Uncle Ben`s

Ако сте в супермаркета и се чудите какво да сготвите на бързо,аз ви предлагам една рецепта ,която мъжът ми обожава.Приготвя се с готов сладко-кисел сос Uncle Ben`s. Ние купуваме този, който е с повече парченца ананас, но вие може да изберете по ваш вкус.Време на приготвяне-около 30-40 мин.

 

Продукти за около 3-4 порции:

 

400 гр. пилешко филе

1-2 чушки по желание

1-2 моркова

1 бурканче сладко кисел сос с анас

1 ч. ч. бял ориз

 

Начин на приготвяне:

 

Загряваме тенджера с подсолена вода и сваряваме ориза.  Аз махам ориза от котлона,когато е добре сварен (но все още леко хрупкав), за да не стане на каша. Изцеждам с гевгир и мия със студена вода.

Пилешките филенца също сварявам и след това режа на кубчета (може и да не се вари, но аз така предпочитам). Запържвам пилето в много малко мазнина, през това време режа морковите и чушките на 3-4 cm-ови лентички. Когато пилето се зачерви,добавям нарязаните зеленчуци и след 5 мин. добавям цялото бурканче със сладко-киселия сос. Бъркаме около 10 мин. и сосът е готов.

Порциите с ориз се оформят в купа или чаша, като се притиска добре ориза и след това се обръща в чиниите за поднасяне.Отстрани слагаме месото със сладко-киселият сос . Можем да окрасим с магданоз, парченце сурова чушка или морков.Това е, добър апетит!